همایش “اصناف دانشبنیان، فناور و هوشمند” با حضور سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس و هیئت رئیسه اتاق اصناف تهران، روسای اتحادیه های صنفی تهران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صمت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به دبیری محمدرضا فرجی رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با هدف حرکت در مسیر هوشمندسازی فرآیندهای تولید، بازاریابی، تبلیغات، صادرات و اصلاح فرآیندهای اصناف و کسب و کارهای کوچک و متوسط، چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۶/۱۶ در مرکز همایشهای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران (سالن اجلاس سران) برگزار شد.
امیرحسین اسدی مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت در ابتدای همایش اظهار کرد: دغدغه مقام معظم رهبری همواره بحث اشتغال و تولید بوده است. امسال بحث تولید دانش بنیان مطرح شد. سند وزارت صمت در حوزه دانش بنیان رویکرد به این صورت اصناف ۵۰ درصد اشتغال کشور را دارند.
وی ادامه داد: جایی بهتر از اتاق اصناف برای توسعه وجود ندارد. اگر بخواهیم تولید دانش بنیان داشته باشیم چاره ای نداریم جز این که به سراغ اصناف برویم. برای این که اصناف کوچک توسعه پیدا کنند نیاز به پیشران داریم و قرار است دفاتری تشکیل شود که فرایند هوشمندسازی سریع تر صورت گیرد.
محسن دهنوی عضو هیات رئیسه و رئیس فراکسیون دانش بنیان مجلس نیز در این همایش اظهار کرد: خط مقدم فضای اقتصاد کشور اصناف هستند. در کشور متاسفانه به اصناف کم توجهی شده است. اصناف در جایگاه های مختلف قانون گذاری و اجرایی معمولا مورد کم لطفی قرار میگیرد.
وی افزود: قواعد کسب و کار در حال تغییر در دنیا است. طبیعتا هر فعال اقتصادی نقش خود را باید حفظ کند باید خود را با این قواعد سازگار کند. یکی از این اتفاقات ورود فضای مجازی است که اقتصاد را دچار تغییر و تحول است. هوشمند شدن فضای اصناف یک ضرورت است.
عزت الله اکبری تالارپشتی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه همایش بیان کرد: دانش بنیان شدن اصناف قطعا یک الزام است. این ظرفیت باید خودش را پیدا کند. در مجلس طرح دو فوریتی دیپلماس اقتصادی را داریم که یکی از موارد اصلی آن میتواند همین دانش بنیان شدن اصناف باشد.
فتح الله توسلی، رئیس کمیته دیپلماس اقتصادی مجلس نیز در این همایش عنوان کرد: اصناف باید نیازهای کشورهای مختلف را بررسی کنند. نیاز کشور این است که توسعه صورت گیرد. شرایط کشور با شرایط بین المللی باید هماهنگ شود. با این شرایط ما نمیتوانیم نیازهای کشور را تامین کنیم.
قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف تهران اظهار کرد: در دنیای امروز فعالیت های تجاری تابع قوانین و مقررات علمی و کاربردی هستند. یکی از روش های موثر در ایجاد رونق اقتصادی کشور توجه به کسب و کارهای کوچک است.
وی ادامه داد: کسب و کارهای کوچک در هر کشوری فعال شود و دولت ها توجه ویژه ای به آن ها کنند چندین مزیت دارد. رونق بنگاه های اقتصادی کوچک نیازمند سرمایه گذاری گسترده نیست و به همین دلیل با سرعت و یک سرمایه گذاری نسبتا کم اقدام لازم را انجام دهند.
وی گفت: در بنگاه های کوچک امکان زیاد شدن اشتغال در هر جای کشور وجود دارد. اگر به کسب و کارهای کوچک توجه ویژه شود هم در بعد تولید کالا و خدمت میتوان به هدف گذاری لازم رسید. استفاده از فناوری هوشمند میتواند سرعت توسعه کسب و کارهای کوچک را افزایش دهد.
در پایان سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت با بیان این که نخستین کارکرد دانش بنیان شدن اصناف، محصولات باکیفیتتر و کاهش قیمت است، گفت: همچنین موجب میشود نیروهای انسانی با تحصیلات تکمیلی و بالاتر به کار گرفته شوند.
فاطمی امین افزود: ظرفیت انسانی با تحصیلات تکمیلی در کشور وجود دارد، که برای حفظ و استفاده از این ظرفیت باید از آنها در بخش دانش بنیان کردن اصناف استفاده کرد.
وزیر صمت در ادامه گفت: در کنار سرمایه نیروی کار عامل سومی هم در تولید مطرح است به نام دانش، که در واقع آن دسته از فعالیتها و رشتههایی که سهم دانش در آن بیشتر از دو عامل دیگر هست، دانش بنیان هستند.
وی با اشاره به این که در بحث دانش بنیان الزاما نباید به دنبال کارهای پیچیده بود افزود: به طور مثال یکی از بانکها در اقدامی خلاقانه در خصوص تامین منابع مالی زنجیرهای، کارکردی خوب و تجربهای مناسب در این حوزه دارد.
منبع:پایگاه خبری کار و کارآفرینی